Тягова асинхронна електропередача метровагона підвищеної ефективності - Хворост, Микола Васильович (НТУ "ХПІ", 2006)
Запропонована структура тягової асинхронної електропередачі метровагона потужністю 1000 кВт дозволяюча при напрузі живлення 1500 В реалізувати концентровану систему тяги п'ятивагонних метропоїздів по схемі "два головні обмоторені вагони з кабінами управління в голові і хвості поїзда та три причепні вагони в середині". Показано, що к.к.д. запропонованої тягової асинхронної електропередачі навіть при використанні вузлів захисту від струмів короткого замикання тягових двигунів при відмовах в інверторі напруги буде не нижче за 0,92 при частоті широтно-імпульсної модуляції інвертора 3 кГц.

The paper presents a propulsion asynchronous transmission structure for a 1000 kW underground carriage that allows implementing a combined propulsion system for five-carriage underground trains for feeding voltage of 1500 V with the following scheme: two head motorized carriages with driving compartments at the head and at the tail of the train with three other carriages between. It is shown that efficiency of the propulsion asynchronous transmission scheme introduced exceeds 0.92 at inversion pulse- width modulation frequency of 3 kHz even with utilization of current limiting units under voltage inversion failure.
Propulsion asynchronous transmission of a high-efficiency underground carriage
Keywords: експуатація метропоїздів; технічне обслуговування метропоїздів; тягові електроприводи; рухомий склад; five-carriage underground train; efficiency; propulsion asynchronous transmission