Властивості та процеси, що впливають на транспортування та деградацію пластмас в морському середовищі - Баранова, Антоніна Олегівна; Чікірякін, Кирило Віталійович (CPN Publishing Group, 2022)
Десятиліття невпинного використання пластику в нашій економіці призвело до його значного накопичення в навколишньому середовищі, а особливо у світовому океані. Це є результатом нестійких моделей виробництва та споживання, а також неналежного поводження з відходами.
Keywords: пластик; відходи пластмас; Світовий океан; біоплівка; біорозкладання