Методичні вказівки для самостійної роботи студентів-іноземців "Пишемо, читаємо, розмовляємо українською" - Суханова, Тетяна Євгенівна (ТОВ "Цифра Принт", 2022)
Методичні вказівки для самостійної роботи студентів-іноземців "Пишемо, читаємо, розмовляємо українською" призначено для самостійної роботи іноземних студентів довузівської підготовки. Головною метою дисципліни "Українська мова" є формування комунікативної компетенції, а саме здатності й готовності студентів-іноземців до міжособистісного та міжкультурного спілкування з носіями мови в галузі своєї спеціальності. Крім того, вивчення української мови як іноземної спрямоване на те, щоб допомогти іноземним студентам адаптуватися до нового соціокультурного середовища й набути комунікативних навичок в актуальних для них сферах навчальної діяльності.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; українська мова; комунікативні компетенції; міжособистісне спілкування; вправи; навички з письма; читання