Визначення параметрів елементів захисту високовольтного випрямляча зарядного пристрою в генераторах імпульсних струмів - Вінниченко, Дмитро Валерійович (НТУ "ХПІ", 2016)
Від надійності роботи зарядних пристроїв ємнісних накопичувачів енергії залежить робота ЕГІ установок в цілому. Одним з небажаних процесів, що можуть виникати в ГІС є протікання частини розрядного струму крізь діоди високовольтного випрямляча зарядного пристрою, під час дії зворотної напівхвилі напруги на конденсаторі розрядного контуру при коливальному характері його розряду. В роботі вирішено задачу точного розрахунку ударного струму високовольтного випрямляча зарядного пристрою генераторів імпульсних струмів, а також параметрів елементів його захисту.

Pulse currents generators is the main component of electric-discharge and electro-technological installations for various industrial applications. It is electrohydropulse presses and grinders, installation materials forming, metal shock treatment, technological devices of intensification of oil and gas, power laser systems, and others. In most cases, as energy stores, in capacitive energy storage, and at the heart of the process is intense release of energy stored in the capacitor in the load, which may be in the discharge fluid channel, an inductor, flash lamps, liquid metal conductor.
Determining the parameters protection elements of high voltage rectifier in charger devices pulse current generators
Keywords: захисна індуктивність; ударний струм; електророзрядні установки; електрогідроімпульсні установки; комп'ютерне моделювання; protective inductance