Формування інноваційної моделі розвитку України з урахуванням зарубіжного досвіду - Карпенко, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Стаття присвячена дослідженню проблем, що стримують формування в Україні інноваційної моделі розвитку суспільства та пошуку шляхів для їх усунення. Розглянуто також досвід окремих країн-лідерів міжнародних рейтингів конкурентоспроможності щодо побудови національної інноваційної системи та можливості його використання при становленні даної системи в Україні.

The article is devoted to the problems that hinder the formation in Ukraine of innovative models of society and find ways to address them. We also consider the experience of individual leaders in international rankings of competitiveness of the construction of national innovation system and its possible use in establishing this system in Ukraine.
Keywords: інновації; інноваційна активність; інноваційний розвиток; інноваційна модель; конкурентоспроможність; національна інноваційна система