Симуляція комутаційних перенапруг глибокопазного асинхронного мотора, що живиться через кабель - Чабан, А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2004)
Запрпоновано метод розрахунку комутаційних перехідних процесів насиченого глибокопазного асинхронного мотора, що живиться через кабель. Диференціальні рівняння системи записуються в нормальній формі Коші. Результати комп'ютерної симуляції служать для оптимізації вибору захисту мотора від комутаційних перенапруг за допомогою конденсаторних батарей. Результати розрахунку одержані на підставі інтегрування звичайних диференціальних рівнянь і рівнянь з частинними похідними електромаґнетного поля.

A simulation method of commutation transient processes in a saturated deep-slot asynchronous motor fed through a cable is introduced. Differential equations are written in the normalized Cauchy form. Simulation results are obtained via integration of usual differential equations and equations in private derivative. Using the results, an optimum choice of protection rate of the motor against commutation overvoltages produced by condenser batteries is made.
Simulation of overvoltage commutation in deep-slot asynchronous motor fed through a cable
Keywords: асинхронний мотор; математична модель; система живлення; асинхронний привод; комутаційні перехідні процеси; конденсаторна батарея; asynchronous motor; commutation transient processes; overvoltage; protection rate; mathematical model