Економіка торгівлі - Власова, Наталія Олексіївна; Гросул, В. А.; Краснокутська, Наталія Станіславівна; Круглова, О. А.; Чорна, М. В.; Филипенко, О. М. (Світ книг, 2015)
У навчальному посібнику системно розглянуто економічні питання щодо сутності та особливостей розвитку торговельної галузі у сучасних умовах постіндустріального суспільства, глобалізації економічних відносин та інноваційних змін у торгово-технологічних процесах та управлінні окремими підприємствами. Визначено основні зовнішні та внутрішні механізми функціонування різноманітних суб’єктів торговельної діяльності. Наведено методичні підходи до планування поточної діяльності та обґрунтування бізнес-планів розвитку підприємств торгівлі. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальностей "Товарознавство і торговельне підприємництво", "Економіка підприємства", "Маркетинг", "Менеджмент організації", а також буде корисним науковцям, викладачам, студентам інших економічних спеціальностей, фахівцям торговельної галузі та всім зацікавленим сторонам.
Keywords: навчальний посібник; національна економіка; підприємницька діяльність; господарювання; товарооборот; фінансові результати; доходи; прибуток; конкурентоспроможність; бізнес-планування; інвестиції; інноваційний розвиток