Формування та експлуатація паровозів на Одеській залізниці (1864-1917 рр.) - Антонюк, Т. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена аналізу проблеми формування та експлуатації рухомого складу (паровозів та вагонів) на Одеській залізниці (друга половина ХІХ – поч. ХХ століть). На основі аналізу літератури виявлено причини кількісного зростання паровозів і вагонів на Одеській залізниці, проаналізовано кількісний і якісний склад паровозів і вагонів досліджуваного періоду.

The article is sanctified to the analysis of problem of forming and exploitation of rolling stock (locomotives and carriages) on the Odessa ferrous road (second half of ХІХ - ХХ of centuries). On the basis of analysis of literature reasons of height of locomotives and carriages are educed on the Odessa ferrous road, quantitative and high-quality composition of locomotives and carriages of the investigated period is analyzed
Keywords: залізничний транспорт; Одеська залізниця; вагони; паровози; railway transport; Odessa railway; locomotives; carriages