Комп'ютерна математика - Заковоротний, Олександр Юрійович; Орлова, Тетяна Олександрівна; Гриньов, Денис Валерійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Розглянуто методи розв’язання задач вищої математики засобами комп’ютерної техніки, що дозволяє оволодіти навичками графічного подання розв’язків математичних задач, закріплює знання з таких галузей математики, як лінійна алгебра, векторний та спектральний аналіз, диференціальне та інтегральне числення. Посібник ілюструє теоретичний матеріал великою кількістю рисунків та прикладів, що допомагає краще зрозуміти та застосовувати наведений матеріал. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія».
Keywords: навчальний посібник; інформаційні технології; основи програмування; комп'ютерні системи; символьні обчислення у Matlab; засоби обробки даних; диференційні рівняння; матричні функції; елементарні функції