Зарубіжний досвід реформування сфери публічного управління - Перерва, Петро Григорович; Нечепоренко, Денис Анатолійович (Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, 2025)
Узагальнено зарубіжний досвід, виокремлено певні уроки для нашої країни, які пов’язані з розширенням цифрових послуг (використання досвіду Естонії для масштабування «Дії»); посилення прозорості (адаптація шведських підходів до відкритості урядових даних); ефективна децентралізація (залучення німецької моделі регіонального управління); боротьба з корупцією (використання сінгапурських механізмів антикорупційної політики).
Keywords: публічне управління; арубіжний досвід; ЄС; розвиток; промислові підприємства