Розвиток бухгалтерського обліку людського капіталу: теорія і методологія - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Житомирський державний технологічний університет, 2011)
Монографію присвячено теоретичним та методологічним аспектам розвитку бухгалтерського обліку людського капіталу. Окрему увагу приділено історико-гносеологічному аналізу наукових витоків теорії людського капіталу, проблемам термінологічного забезпечення розвитку людського капіталу, обґрунтуванню концептуальної трансформації бухгалтерського обліку людського капіталу в умовах постіндустріальної економіки. Розкрито методологічні засади бухгалтерської оцінки людського капіталу. Розроблено методологію відображення людського капіталу в обліково-аналітичній системи у розрізі її об'єктів. Окреслено шляхи інформування про людський капітал підприємств завдяки конвергенції бухгалтерської звітності та звітності в області стійкого розвитку. Видання призначене для докторантів, аспірантів, магістрів, наукових співробітників, викладачів і студентів вищих навчальних закладів, які досліджують проблеми розвитку бухгалтерського обліку в Україні та світі.
Keywords: людський капітал; бухгалтерський облік; облік витрат; фінансова звітність; інтелектуальний капітал