Роль нематеріального заохочення персоналу у мотивації трудової діяльності - Лелі, Ю. Г. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розкрито суть мотивації та результативності праці, визначено їх взаємозв'язок. Розглянуто практичний досвід розвинених країн щодо підвищення зацікавленості персоналу в результатах праці через використання систем, а також доцільність видокремлення нематеріальної мотивації, запропоновано схему взаємозв’язку матеріальної та нематеріальної мотивації персоналу підприємства.

In the article the essence of motivation and employee performance, specifically their relationship. Address practical experience developed countries to increase staff interest in the outcome of labor through the use of incentive schemes, and the feasibility of non-financial motivation. A scheme of the relationship of material and non-material motivation.
Keywords: результативність праці; продуктивність праці; управління підприємством; управління персоналом; стимулювання; motivation; effectiveness of labour; personnel