Уточнення розрахунку ефективності роботи ДКС в умовах фактичних термоградієнтів та сучасних покриттів НКТ - Фик, Михайло Ілліч (Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", 2014)
У статті висвітлено результати промислового та теоретичного експерименту з удосконаленою прикладною алгоритмічною аналітикою розрахунку ефективності ДКС. Доведено важливість використання комплексних політехнологій інтенсифікації видобутку із свердловин на пізній стадії експлуатації.

The results of the theoretical and oilfield experiment with advanced algorithmic application analytics in terms of the booster compressor station are lighted. The importance of using complex politechnology stimulation of wells in the late stage of operation is proved.
Keywords: видобування газу; компресор; термічний градієнт; свердловина; теплоізоляція; шорсткість; покриття; gas production; compressor; thermal gradient; well; insulation; surface roughness; coating