Формування антикризових компетенцій органів корпоративного управління акціонерних товариств - Черпак, А. Є.; Москвін, Б. Ю. (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена питанням розподілу функцій антикризового управління між органами корпоративного управління АТ. Авторами досліджено проблематику побудови підсистем антикризового управління, сформовано базовий пакет антикризових компетенцій органів корпоративного управління АТ, проведено розмежування задач антикризового управління за різними етапами розвитку кризи.

The article is devoted to the problems of sharpening the specific crisis management’s roles of corporate government bodies in joint- stock companies. The authors explore the problems of formation of crisis management subsystem, clarify the bodies’ role in relation to the crisis management, and identify the specific crisis management’s tasks at the different stages of the crisis cycle.
Keywords: антикризове управління; корпоративний контроль; АКМ; кризові явища