Стан та напрямки стратегічного розвитку сільського господарства України - Соколенко, Володимир Анатолійович; Бондаренко, Олена Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті наведено дані щодо сучасного стану сільського господарства України. Спостерігається зменшення валової продукції сільського господарства, перехід до виробництва технічних культур, зменшення рентабельності сільськогосподарського виробництва, низька підтримка держави. Позитивними зрушеннями у розвитку сільського господарства України є збільшення урожайності та висока продуктивність основних сільськогосподарських культур. Проаналізовано основні вимоги до розробки стратегії розвитку сільськогосподарських підприємств. Визначено основні напрямки стратегічного розвитку сільського господарства.

The article provides data with respect to the modern state of the agrarian sector of Ukraine. Agriculture is characterized by a decrease in gross output, redaction in the profitability of production, cultivation of industrial crops, low government support. The positive changes in the development of agriculture are to increase yield and high productivity of major crops. The article analyzes the requirements for the develop ment of a strategy for agricultural development. Identifies the main strategic directions of development of agriculture.
Status and trends of strategic development of agriculture in Ukraine
Keywords: валова продукція; урожайність сільськогосподарських культур; рентабельність; продуктивність; gross output; profitability; productivity