Проєктування систем електропостачання промислових підприємств - Коліушко, Денис Георгійович; Асмолова, Лариса Валеріївна (ТОВ "ПромАрт", 2021)
У навчально-методичному посібнику систематизовано матеріал з проєктування систем електропостачання промислових підприємств, який включає розрахунок електричних навантажень, вибір силових трансформаторів, вибір схем зовнішнього та внутрішнього електропостачання, компенсацію реактивної потужності, розрахунок струмів короткого замикання. Для глибшого розуміння матеріалу у названих розділах наведені приклади розрахунків та надано список літератури. Навчально-методичний посібник призначений для студентів дистанційної форми навчання за спеціальністю 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка за освітньою програмою 03 "Електропривод, мехатроніка та робототехніка".
Keywords: навчально-методичний посібник; зовнішнє електропостачання; цехові підстанції; коротке замикання; синхронні двигуни; трансформатори