Нерівномірність графіка навантаження енергосистеми і способи його вирівнювання - Маляренко, Віталій Андрійович; Колотило, І. Д.; Нечмоглод, І. Є. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
Розглянуті можливі напрямки покриття пікових навантажень і в цілому вирівнювання графіку нерівномірності. Показано, що одним з можливих ефективних способів вирішення цієї проблеми може бути використання електричної енергії, що виробляється на ТЕС та АЕС в нічний час для теплопостачання, зокрема для гарячого водопостачання будівель.

Analysis of non-uniformity of loading of the power supply system of Ukraine is presented. Possible directions of covering of peak loadings and smoothing of the non-uniformity graph as a whole are considered. It is shown that one of possible effective ways of solution to the given problem could be the use of electric energy produced by heat power stations and atomic power stations as a heat supply and, in particular, hot water supply of buildings.
Non-uniformity of the loading of the power supply system and ways of its smoothing
Keywords: електроенергія; ТЕС; АЕС; енергетична галузь