Дослідження параметров гідротранспортування концентрованих залишків від спалювання твердих палив - Капустін, Д. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті викладаються матеріали експериментальних досліджень по визначенню втрат тиску та ефективних коефіцієнтів лінійних втрат на тертя і місцеві опори при транспортуванні концентрованих золових відходів, які проявляють властивості неньютонівської рідини, в сталому режимі по трубопроводу постійного діаметру, що має прямолінійну ділянку та повороти на 90 ̊ і 180 ̊ .

The paper presents data of experimental studies to determine the head loss and the effective coefficients of linear friction and local resistance during transportation of ash concentrated wastes that exhibit properties non - newtonian fluid in the steady state of constant diametr pipeline, which has a straight portion and turns on the 90 ̊ and 180 ̊ .
Keywords: експериментальні дослідження; втрата тиску; лінійні втрати; тертя