Педагогічні технології формування діяльнісного компоненту екологічної компетентності майбутніх фахівців цивільного захисту - Хрипунова, Аліна Леонідівна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2010)
У статті розкривається зміст технології формування діяльнісного компоненту екологічної компетентності майбутніх фахівців цивільного захисту, яка реалізується шляхом комп'ютерного моделювання роботи технологічного обладнання, проведення ділових ігор, запровадження активно-практичних проектів, екологізації навчальної практики та активізації науково-дослідної роботи.

In the article it is considered the contents of technology of formation of activity component of ecological competence for future specialists of civil defence which is perfprmed by means of computer simulation of the technological installation work, of business games, introduction of active and practical projects, ecologization of training practice and activization scientific and research activity.
Keywords: лабораторні роботи; навчальна практика; екологізація; діяльнісний компонент; ecological competence; laboratory works; ecologization of training practice; scientific and research activity; activity component