Вплив асиметричної функції передатного відношенняна крутильні коливання веденого вала зубчастої передачі - Карпов, О. П. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено оцінку параметрів крутильних коливань веденого вала передачі некруглими зубчастими колесами з асиметричною функцією передатного відношення. Встановлено, що частота і період цих коливань мають змінний характер за один оберт ведучого колеса на відміну від частоти і періоду власних коливань системи, що вказує на можливість використання цих передач для зниження їх віброактивності.

The estimation of the parameters of the output shaft torsional vibration transmission non-circular gears with asymmetric function of the gear ratio. It isestablished that the frequency and the period of these oscillations are of variable nature in one revolution of the driver gear, unlike the natural oscillations of the system, which indicates the possibility of using these transmissions to reduce their vibration activity.
Influence of asymmetric function of gear ratio on torsional oscillations of the driven shaft gear
Keywords: оцінка параметрів; асиметрична функція; передача; gear; variable gear ratio; asymmetric function; shaft torsional oscillation