Застосування класичного методу гіпотез до розробки теорії процесу селективної масляної агрегації вугiлля - Білецький, Володимир Стефанович (Інститут геології і геохімії горючих копалин НАН України, 2000)
Розглядається проблема створення теоретичних основ процесу селективної масляної агрегації вугілля. З допомогою методу гіпотез сформульовано наукові положення про необхідні та достатні умови агрегатоутворення, межі дії коалесцентного та дифузійного механізмів агрегації, залежність сорбційної активності агрегатів від їх структурних ознак.

There we consider the problem of creation of theoretical bases of the process of selective oil aggregation of coal. By means of method of hypothesis needed end sufficient conditions of agregate-formation, limits of act coalescent and diffusion mechanism of aggregation are formulated. The dependence of sorbtion activity of agregate from strucrure have been determined.
Application the classical method of hypothesis to elaborate theory of selective oil aggregation of coal
Keywords: феноменологічний метод; агрегатоутворення; крупні зерна; пелетування; полідисперсне вугілля; коалесцентна агрегацiя