Управління та соціальне партнерство у сфері туристично-рекреаційної діяльності - Ільїна, М. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті визначено організаційні, соціально орієнтовані напрями підвищення ефективності діяльності та суспільної взаємодії у сфері туризму і рекреації. Проаналізовано структуру та функції органів управління туристично-рекреаційною діяльністю; обґрунтовано сутність і роль соціального партнерства у цій сфері. Окреслено напрями розвитку соціального партнерства шляхом залучення громадських об’єднань, професійних асоціацій, профільних комунальних підприємств до процесів прийняття і реалізації рішень щодо діяльності у сфері туризму та рекреації
Keywords: туристично-рекреаційна діяльність; соціальне партнерство; громадська організація; професійна асоціація; туристично-інформаційний центр; tourism-and-recreation business; social partnership; professional association; tourist-information centre; non-governmental organization