Шляхи формування гуманітарної еліти в умовах технічного ВНЗ - Бєлова, Т. Н.; Варютта, Т. І. (НТУ "ХПІ", 2017)
Стаття розкриває значення та шляхи громадянського виховання і відповідальності, як умови становлення свідомої особистості, що є умовою формування громадянського суспільства. Здійснено аналіз громадянського виховання студентів на основі розгляду її моральної та правової складових. Окремо розглянуті поняття правова культура і правосвідомість та визначено основні завдання громадянського виховання і відповідальності.

The article reveals the importance and ways of civic education and responsibility, as a condition of becoming conscious personality as a condition of formation of civil society. The analysis of civic education students based on consideration of its moral and legal components. Separately considered the concept of legal culture and legal consciousness and the main task of civic education and responsibility.
By forming under humanitarian elite technical universities
Keywords: громадянське виховання; відповідальність; громадянське суспільство; правова культура; правова вихованість; civil society; legal culture; legal education