Аналіз використання методу субтрактивної кластерізації при створені нечітких регуляторів електрогідравлічних слідкуючих приводів автомобілів - Шуляков, В. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянута задача створення нечіткого регулятора для електрогідравлічних слідкуючих приводів автомобілів з використанням методу субтрактивної кластерізації. Проведено дослідження перехідних процесів замкненої системи електрогідравлічного слідкуючого привода з нечітким регулятором, а також дослідження впливу методу субтрактивної кластерізації на якість таких нечітких регуляторів

The problem of creating a fuzzy controller for electrohydraulic servo drive vehicles using the subtractive clustering is considered in the article. The study of transient processes of closed systeme lectrohydraulic servo drive with fuzzy controller,and a study of the influence of the subtractive clustering method on the quality of the fuzzy controller are realize
Keywords: транспортний засіб; апарат штучних нейронних мереж; інтелектуальні регулятори; штатний регулятор; subtractive clustering; clustering; electrohydraulic servo drive; vehiclе; fuzzy controller