Основи адміністративного та кримінального права України - Кузьменко, Олександр Васильович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дане видання присвячено актуальній проблемі науки й практики. Вивчення основ адміністративного та кримінального права України має на меті засвоєння здобувачами вищої освіти системи відповідних знань і вмінь, виховання їхньої нетерпимості до протиправної поведінки. Видання містить насамперед матеріал трьох лекцій. Перша з них розкриває основні положення адміністративного права як галузі системи права України. Друга лекція характеризує кримінальне право як галузь вітчизняного права. У третьому випадку йдеться про деякі важливі питання вчення про кримінальне правопорушення. У виданні, про яке йдеться, розкриваються поняття, система та джерела адміністративного права, характеризуються поняття, ознаки та види адміністративного правопорушення, його склад, адміністративні відповідальність і стягнення. Також у даному виданні розкриваються поняття, джерела та система кримінального права, характеризуються кримінальне правопорушення, його склад та кримінальна відповідальність. У виданні, крім того, відтворюються основні положення науки кримінального права про поняття, ознаки й види кримінального правопорушення, його склад, стадії вчинення кримінального правопорушення та обставини, що виключають кримінальну відповідальність. Кожна лекція, що входить до даного видання, містить питання для самоконтролю. Видання також включає в себе завдання до практичних занять та самостійної роботи, зокрема, тести, проблемні питання, юридичні задачі (кейси) і перелік актуальних джерел інформації.
Keywords: конспект лекцій; практичні заняття; правознавство; право; адміністративне право; кримінальне право