Навальна програма з дисципліни "Основи методу скінченних елементів" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2010)
Ціль курсу-ознайомити студентів із математичними основами МСЕ, принципами апроксимації механічних систем різного типу скінченними елементами, процедурою отримання основних співвідношень методу для окремих СЕ та системи в цілому. Це дозволить самостійно розробляти алгоритми рішення різних задач механіки на базі МСЕ, а також свідомо використовувати універсальні програмні комплекси, що створені на базі МСЕ.
Keywords: алгоритм прямого МСЕ; варіаційний підхід методу Рітца; рішення задач статики і динаміки; поточний контроль; семестровий контроль