Теоретичний аспект творчого саморозвитку викладача - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка, 2011)
Висвітлено проблему особистісно-професійного розвитку й удосконалення особистості педагога. Проаналізовано різні підходи до розгляду педагогічної категорії "творчий саморозвиток педагога", акцентовано увагу на критеріях ефективності цього процесу.

A problem of personal and professional development and perfection of a pedagogue’s personality is considered. The various approaches to consideration of a pedagogical category “creative self-development of a teacher” are analysed; the most att ention is paid to criteria of effi ciency of this process.
Theoretical aspect of creative self-development of a teacher
Keywords: особистість; особистісно-професійний потенціал; педагог; професіоналізм; творчий саморозвиток; самовдосконалення; person; personal and professional potential; pedagogue; professionalism; creative selfdevelopment; self-perfection