Экспресс-метод идентификации моторных масел - Григоров, Андрей Борисович; Карножицкий, Павел Владимирович; Климчук, А. Ф. (НТУ "ХПИ", 2007)
Наведені результати досліджень синтетичних моторних мастил іноземного виробництва за стандартними методиками, що застосовуються у криміналістичному дослідженні, а також за допомогою діелектричного методу. Застосування такого параметру як відносна діелектрична проникність дозволяє встановити природу мастил, що досліджуються, на попередньому етапі досліджень.

The results of researches of synthetic motor oils of foreign manufacture by the standard techniques used in criminalistic research, and also by means of a dielectric method are resulted. Application of such parameter as relative dielectric permeability allows to establish the nature of researched oils at a preliminary investigation phase.
Keywords: смазочные масла; химический состав; диэлектрическая проницаемость; синтетические базовые масла; метод тонкослойной хроматографии; эмиссионный спектральный анализ