Основні напрями підвищення ефективності контролю фінансово-господарської діяльності на підприємствах - Погорєлов, Ігор Миколайович; Подлєсний, І. Г. (НТУ "ХПІ", 2011)
У роботі на основі попередньо проведеного системного аналізу сучасних форм, видів, методів та прийомів контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємства визначені проблеми теоретичного та методологічного характеру. Автором надані пропозиції щодо удосконалення системи фінансового контролю, що дозволить усунути деякі протиріччя та позитивно відобразиться в практичній діяльності контрольно-ревізійної служби.

During the work on the base of systems analysis of the modern forms, kinds, methods and control methods after financial activities of the enterprises, the problems of theoretical and methodological character have been defined. Author has made the proposition for improvement of the financial control system, what will afford to eliminate some conflicting views and it will positively reflect in practical work of audit service.
Keywords: системний аналіз; контрольно-ревізійна служба; ринок; недоліки; контрольні органи; податкові органи