Методичні вказівки до самостійної роботи з курсу "Сучасні проблеми і методи математичного і комп'ютерного моделювання в економіці та менеджменті" - Білоцерківський, Олександр Борисович; Гаврись, Олександр Миколайович; Лук'яниця, Ігор Юрійович (My University, 2017)
Курс "Сучасні проблеми і методи математичного і комп'ютерного моделювання в економіці та менеджменті" тісно пов'язаний з такими фундаментальними та професійно орієнтованими курсами, як "Економічна теорія", "Мікроекономіка", "Макроекономіка", "Вища та прикладна математика", "Математичне моделювання в економіці та менеджменті", "Статистика", "Економетрія", "Логістика" та ін. Знання цих дисциплін допоможуть зрозуміти проблеми теорії та практики, що стосуються використання методів математичного та комп'ютерного моделювання, прийняття управлінських рішень. Методичні вказівки містять: тестові завдання; розрахункові задачі для самостійного розв'язання та методичні вказівки до їх виконання; методичні вказівки до виконання індивідуальної роботи з дисципліни; контрольні запитання; рекомендовану літературу.
Keywords: павутиноподібна модель; модель міжгалузевого балансу; метод дихотомії; метод простої ітерації; метод Ньютона; метод хорд; задача Коші; явний метод Ейлера; модифікований метод Ейлера; метод Рунге–Кутта; імітаційне моделювання; задача комівояжера; метод редукції рядків і стовпців; метод усереднених коефіцієнтів