Характеристика сутності та визначення змісту поняття фінансової стратегії підприємства - Насібова, Ольга Вікторівна; Косарєва, І. П.; Стукало, І. М. (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018)
Стаття присвячена уточненню сутності фінансової стратегії та узагальненню змісту поняття «фінансова стратегія». Предметом дослідження є визначення поняття «стратегія» і фінансова стратегія». У статті проведений аналіз понять «стратегія», «фінансова стратегія», що дало змогу надати авторське визначення цих понять. На їх основі було узагальнено зміст поняття «фінансова стратегія» та надано його визначення, що дало змогу окреслити коло предметної області для подальших досліджень. Також були наведені етапи розроблення та реалізації фінансової стратегії підприємства та надані рекомендації щодо її формування. Успіх фінансової стратегії підприємства ґрунтується на відповідності теоретичних та практичних підходів до її розроблення.

The article is devoted to the refinement of the essence of the financial strategy and the generalization of the content of the concept of “financial strategy”. The subject of the study is to define concepts of “strategy” and “financial strategy”. The article analyses the concepts of “strategy”, “financial strategy”, which allowed providing the author’s definition of these concepts. On the basis of these, the content of the concept “financial strategy” was generalized and its definitions were given, which allowed outlining the scope of the subject area for further research. Also, the stages of development and implementation of the financial strategy of the enterprise and recommendations for its formation were given. The success of the company’s financial strategy is based on the consistent theoretical and practical approaches to its development.
Characteristics of monitoring and determining the content of the concept of the enterprise financial strategy
Keywords: стратегія; фінансова стратегія; поняття; підприємства; кризи; управління; strategy; financial strategy; concept; enterprise; crisis; management