Основні національні стандарти готельного бізнесу в Україні - Кабашна, А. В.; Стригуль, Лариса Станіславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Український готельний бізнес, як важлива складова туристичної індустрії, потребує дотримання високих стандартів обслуговування для забезпечення конкурентоспроможності як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку. Глобалізація та зростання туристичних потоків в Україну ставлять перед готелями виклики, що вимагають відповідності міжнародним стандартам якості. Ця тема важлива для розуміння правових, технічних та санітарних вимог, яких повинні дотримуватися українські готелі для забезпечення високого рівня обслуговування та безпеки гостей.
Keywords: сфера гостинності; готельно-ресторанний бізнес; стандартизація; сертифікація; епідеміологічні стандарти