Применение модели COCOMO II в задачах управления системными требованиями при разработке программного обеспечения - Ткачук, Николай Вячеславович; Земляной, А. А.; Чугай, В. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуто сучасні системи управління вимогами та їх типову функціональність. На основі обзору інформаційних джерел запропоновано розширення типової функціональності таких систем можливістю знаходження конфігурацій вимог, що задовольняють ряду обмежень. Даний підхід реалізується шляхом використання моделі COCOMO II та шаблонів специфікацій на базі стандартів IEEE .

The proposed paper includes a review of the modern requirements management systems. Based on the information sources review the extension of the system’s typical functionality is proposed. The approach introduces a possibility of finding configurations of system requirements within defined constraints. Its implementation is based on the cost model COCOMO II and typical requirements specification extracted from IEEE standards.
Keywords: стандарты IEEE; разработка требований; проектирование; реализация; тестирование; сопровождение; поддержка