Выбор оптимальных диаметров трубопроводов в задаче управления системой теплоснабжения с учетом транспортного запаздывания теплоносителя - Андреев, С. Ю. (НТУ "ХПИ", 2005)
У роботі розглядається задача вибору оптимальних діаметрів трубопроводів теплової мережі для систем теплопостачання залежного типу. Під час вибору забезпечується мінімум сумарних втрат енергії в системі і рівність часу транспортного запізнювання теплоносія на ділянках від котельні до теплорозподільчих станцій.

The choice of heating pipe-lines optimum diameters for dependent heat supply systems is concerned in the paper. A minimum of energy aggregate losses in the system and equality of heat-transfer agent transportation lag on the lines between boiler plants and heat-transfer stations is ensured.
Keywords: СТ; теплораспределительные станции; тепловая сеть; нагрузка; котельная