Психологічні особливості страхів і тривожності у дітей дошкільного віку - Міщенко, М. П.; Хавіна, Ірина Валер'ївна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розкривається особливості страхів і тривожності у дітей дошкільного віку в залежності від їх рівня розвитку. Дається визначення поняттю страху та тривожності. Розглянуто класифікації страхів їх види та різновиди. Виявлено особливості та динаміка прояви страхів і тривожності у дітей дошкільного віку.

The article reveals the peculiarities of fear and anxiety in preschool children depending on their level of development. The definition of the concept of fear and anxiety. The classification of fears of their species and varieties. The features and dynamics of manifestations of fear and anxiety in children of preschool age.
Keywords: рівень розвитку; поняття страх; класифікація страхів; динаміка прояви страхів; fear; anxiety; preschool age