Методичні вказівки до проведення практичних занять з навчальної дисципліни "Економіка і організація міжнародної торгівлі" - Сусліков, Станіслав Вячеславович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дисципліна "Міжнародна торгівля та економічне співробітництво" є важливою складовою в навчальному процесі, оскільки вона відображає сучасні тенденції та виклики в глобальному економічному середовищі. На сьогоднішньому етапі, коли світова економіка зазнає стрімких змін під впливом глобалізації, технологічного розвитку та політичних перетворень, розуміння механізмів міжнародної торгівлі та економічного співробітництва стає ключовим для формування професіоналізму майбутніх фахівців. Метою даної дисципліни є надання студентам глибоких теоретичних знань і практичних навичок у сфері міжнародної торгівлі, а також розуміння ролі та значення економічного співробітництва у сучасному світі. Курс включає аналіз основних аспектів та інструментарію міжнародної торгівлі, вивчення міжнародних торговельних угод, регулювання міжнародних економічних відносин, а також впливу глобальних процесів на торговельні та економічні стратегії країн. В рамках дисципліни передбачено виконання рефератів, самостійну роботу з літературою та участь у практичних заняттях, що сприятиме формуванню у студентів комплексного бачення міжнародної торгівлі та економічного співробітництва. Методичні рекомендації до курсу складені відповідно до кредитно-модульної системи навчання і містять детальні плани практичних занять, рекомендації до самостійної роботи, теми для рефератів, а також список рекомендованої літератури. Завдання та рекомендації спрямовані на забезпечення глибокого розуміння студентами теоретичних засад та практичних аспектів міжнародної торгівлі, що сприятиме формуванню їх професійних компетенцій у цій галузі.
Keywords: методичні вказівки; практичні роботи; економіка; організація; економіка і організація міжнародної торгівлі; міжнародна торгівля