Підвищення енергоефективності електричних мереж з відновлюваними джерелами живлення за рахунок використання організаційних та технічних заходів - Кузнецов, Дмитро Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) зі спеціальністю 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (14 – Електрична інженерія). – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Харків, 2025. Дисертаційна робота присвячена вирішенню актуальної науково-технічної задачі, пов'язаної з підвищенням енергоефективності електричних мереж з відновлюваними джерелами живлення за рахунок використання організаційних та технічних заходів. Об’єкт дослідження – процес передачі електричної енергії в розподільних електричних мережах, які містять відновлювані джерела живлення. Предмет досліджень – електричні параметри та схеми розподільних електричних мереж, які містять відновлювані джерела живлення. Мета роботи – полягає в підвищення енергоефективності електричних мереж з відновлювальними джерелами живлення за рахунок використання організаційних та технічних заходів.

Dissertation for the degree of Doctor of Philosophy in specialty 141 «Electrical engineering, Power Engineering and Electromechanics» (14 – Electrical engineering). – National Technical University «Kharkiv Polytechnic Institute», Kharkiv, 2025. The dissertation is dedicated to solving a pressing scientific and technical problem related to increasing the energy efficiency of electrical networks with renewable power sources through the use of organizational and technical measures. The object of research – the process of transmitting electrical energy in distribution electrical networks that contain renewable power sources. The subject of research – electrical parameters and diagrams of distribution electrical networks that contain renewable power sources. The aim of the study – is to increase the energy efficiency of electrical networks with renewable power sources through the use of organizational and technical measures.
Improving the energy efficiency of electricity networks with renewable power sources by the use of organizational and technical measures
Keywords: енергоефективність; відновлювальні джерела енергії; втрати енергії; усталені режими; електрична мережа; повітряна лінія; цільова функція; математична модель; комп'ютерне моделювання; оптимізація; зниження втрат; топологія мережі; реактивна потужність; розподільчі мережі; динамічне програмування; energy efficiency; renewable energy sources; energy losses; steady-state conditions; electrical network; overhead line; objective function; mathematical model; computer modeling; optimization; loss reduction; network topology; reactive power; distribution networks; dynamic programming