Черевко, О. І.Головко, М. П.Полевич, В. В.2017-11-152017-11-152008Черевко О. І. Моделювання процесу динаміки напруження зсуву харчової кістки при гідротермічній обробці / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 12. – С. 87-89.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32758Проведене математичне моделювання динаміки зміни напруження зсуву харчової кістки при її гідротермічній обробці за умов надлишкового тиску. Вперше запропонована теоретична модель процесу динаміки напруження зсуву σ ɜс тканини кістки, яка розпушена під час гідротермічної обробки. На основі розробленої моделі отримано рівняння регресії σ ɜс (τ), яке з надійністю ≥ 96% узгоджується з експериментом.ukбіоорганічні сполукикальцій-залежні станикістковий жиржелатингубчата речовинаостеоцитиМоделювання процесу динаміки напруження зсуву харчової кістки при гідротермічній обробціArticle