Моделювання процесу динаміки напруження зсуву харчової кістки при гідротермічній обробці - Черевко, О. І.; Головко, М. П.; Полевич, В. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Проведене математичне моделювання динаміки зміни напруження зсуву харчової кістки при її гідротермічній обробці за умов надлишкового тиску. Вперше запропонована теоретична модель процесу динаміки напруження зсуву σ ɜс тканини кістки, яка розпушена під час гідротермічної обробки. На основі розробленої моделі отримано рівняння регресії σ ɜс (τ), яке з надійністю ≥ 96% узгоджується з експериментом.
Keywords: біоорганічні сполуки; кальцій-залежні стани; кістковий жир; желатин; губчата речовина; остеоцити