Наука і освіта в Україні–Русі - Білецький, Володимир Стефанович (Український культурологічний центр, 2006)
Сьогодні час пошуку нових джерел, переосмислення відомих фактів і коментарів, створення нового підґрунтя для фундаментальних праць з давньої історії вітчизняної науки і освіти.
Keywords: доба Великокняжої України-Русі; історія науки; історія освіти; князь Київський Володимир Великий; князь Київський Ярослав Мудрий; Бібліотека Софійського Собору; Київська держава; доба козаччини; реформа української школи; колегіуми; академії; форми та типи шкіл; підручники та посібники в Україні