Діяльність викладача в умовах глобалізації освітнього простору - Сущенко, Тетяна Іванівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено аналіз концептуальних підходів дослідників до характеристики впливу цивілізаційних процесів на вищу освіту, розкрито зміни та особливості професійної діяльності викладача в умовах глобалізації освітнього простору як аргумент необхідності формування загальнопланетарної системи освіти.

An analysis of the conceptual approaches of researchers to characterize the influence of civilization processes for higher education, especially professional disclosed teacher in a globalized educational environment as an argument need to form planetary system formation
Activity of the teacher in the context of educational space globalization
Keywords: освітній простір; викладання; викладач; культура мислення; духовна взаємодія; globalization of educational space; teaching; teacher; culture of thinking; spiritual interaction