Дослідження енергетичного балансу системи з нерегульованим насосом та клапаном різниці тисків - Губарев, Олександр Павлович; Левченко, Олег Васильович (НТУ "ХПІ", 2017)
Проаналізовано основні схемні реалізації енергетичного рівня промислових гідравлічних систем. Розглянуто структуру та склад апаратної частини системи з нерегульованим насосом та клапаном різниці тисків. Проведено дослідження енергетичного балансу гідравлічної системи з нерегульованим насосом та клапаном різниці тисків при 5-ти можливих поперечних перерізах регульованого дроселя. Для кожного з положень визначено величину та ефективність споживання енергії, а також величину втрат енергії гідравлічної системи. Встановлено розподіл втрат енергії між виконавчим пристроєм, насосом, дроселем та клапаном різниці тисків при різних режимах роботи гідравлічної системи. Зміна енергоефективності гідравлічної системи визначалася при різних умовах експлуатації. Графіки зміни енергетичного балансу були отримані в межах діапазону регулювання гідравлічної системи з нерегульованим насосом та клапаном різниці тисків.

The main circuit implementations of the energy level of industrial hydraulic systems are analyzed. The structure and composition of the hardware of the system with fixed displacement pump and pressure compensator were considered. A study of the energy balance of hydraulic system with fixed displacement pump and differential pressure valve at 5 possible cross sections of adjustable throttle valve was made. For each of the positions, the value and efficiency of energy consumption, as well as the amount of energy loss of the hydraulic system, are determined. The distribution of energy losses between the actuator, the pump, the throttle and the pressure compensator is established for different operating modes of the hydraulic system. The change in the energy efficiency of the hydraulic system was determined under various operating conditions. Graphs of the change in energy balance were obtained within the range of regulation of the hydraulic system with fixed displacement pump and pressure compensator.
Research of the energy balance of the system with fixed displacement pump and pressure compensator
Keywords: гідравлічна система; регульовані дроселя; насосні станції; споживання енергії; hydraulic system; energy balance; fixed displacement pump; pressure compensator