Нормативно-правові особливості формування та функціонування венчурних фондів в Україні - Гук, О. В.; Найчук-Хрущ, М. Б. (НТУ "ХПІ", 2010)
Авторами у статті розкрито сутність та особливості проблематики функціонування венчурних фондів в Україні, виявлено неузгодженості чинного законодавства у сфері венчурного бізнесу, надано відповідні пропозиції щодо його удосконалення.

The essence and problematic questions of venture funds forming in Ukraine are opened in the article. Also, authors elucidate the main mismatches in the effective venture business legislation and propose the main steps of its improvement.
Keywords: венчурний бізнес; вітчизняна економіка; венчурне інвестування; інститути спільного інвестування (ІСІ); сфера оподаткування; законодавча база