Робоча програма з навчальної дисципліни "Біохімія фізичної культури та спорту" - Білоус, Олеся Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою навчальної дисципліни «Біохімія фізичної культури та спорту» є отримання знань щодо біохімічних процесів які відбуваються в тілі людини під час фізичної активності, спорту та в періоди відпочинку. Ці знання дають змогу розроблювати ефективні та безпечні тренування, та тренувальний процес в цілому, для різних верст населення, в тому числі, професійних спортсменів. Програма акцентує увагу студентів на сучасних досягненнях в сфері біохімії, біохімії фізичної культури та спорту. Крім того, вивчення дисципліни має на меті формування світогляду, розвитку інтелекту, ерудиції, формування професійних компетенцій зі спеціальності.
Keywords: робоча програма; спорт; фізична активність; біохімія; тренування; рухова активність