Генератор для проведения испытаний бортового авиационного оборудования на восприимчивость к переходным процессам, вызванным молнией ("контактный ввод") - Князев, Владимир Владимирович; Немченко, Юрий Семенович; Лесной, Иван Петрович; Сомхиев, С. Б.; Островерх, Т. Н. (НТУ "ХПИ", 2008)
Описано конструкцію та результати атестації генератора, призначеного для випробувань бортового авіаційного обладнання на сприйнятливість до перехідних процесів, викликаних блискавкою, відповідно до вимог міжнародних стандартів. Генератор виробляє імпульси напруги форм 3, 4, 5 А по п'ятьох рівнях випробувань, ці випробування проводяться методом "контактного введення".

The construction and the results of the attestation of the generator intended for testing of the on-board aircraft equipment on susceptibility to fast transient/burst, caused lightning, according to International standards are described. The apparatus generates the test voltage pulses of the forms 3, 4, 5 А on five levels, test are conducted by method "Pin Injection Test".
Keywords: бортовое электротехническое оборудование; БАО; межблочные линии связи; МЛС; программируемый таймер-коммутатор; генерирование импульсов; блок емкостных накопителей; повысительно-выпрямительное устройство; блок нагрузки