Джерело живлення для контактного зварювання дистанціонуючих решіток тепловиділяючих збірок ядерних реакторів - Діденко, Віктор Олександрович; Бондаренко, Олександр Федорович; Вербицький, Євген Володимирович (НТУ "ХПІ", 2017)
Проведено огляд принципів формування імпульсів струму для контактного зварювання комірок дистанціонуючих решіток тепловиділяючих збірок ядерного реактора. Визначено величину енергії зварювального імпульсу струму, за якої досягається максимальна міцність отриманих з’єднань. Запропоновано структуру джерела живлення, яка формує зварювальні імпульси струму на основі еталонних сигналів потужності з необхідною енергією.

The principles of forming the current pulses for resistance welding of the cells of fuel assembly frameworks of the atomic pile are reviewed. The value of welding current pulse energy, which provides maximal strength of the welded joints, is obtained. The structure of the power supply, which forms welding current pulses based on the reference signals of power with needed energy, is proposed.
The power supply for resistance welding of fuel assembly frameworks of atomic piles
Keywords: тепловиділяючі елементи; електричний струм; точка зварювання; тепловиділяючі збірки; цирконієвий сплав; імпульс струму; cells of fuel assembly framework; resistance welding; current pulse former; energy input