Дослідження магнітної системи для розробки математичної моделі методом кінцевих елементів - Гончаров, Є. В.; Кирпильова, Е. Т.; Михайлов, О. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті зроблено аналіз магнітної системи за отриманими експериментально вольт-амперними характеристиками (ВАХ). За аналіз взято Ш-образний магнітопровід магнітного пускача з котушкою намагнічування. Розроблено модель магнітної системи в математичному пакеті FEMM, отримані результати порівняно з експериментальними.

In the article an analysis of a magnetic system is done on the base of experimentally voltage-current characteristics. It is taken a shell-form magnetic system with magnetizing winding used in magnetic starter. The magnetic system model is realized in Femm package. Computed and experimental dates are compared.
Research of amagnetic system used at development of itsmathematical model by finite elements method
Keywords: електроенергетика; магнітопровід; магнітний пускач; котушка намагнічування; magnetic system; mathematical model; finite elements method; Femm package