Exploration and mitigation of power quality problems in radial distribution system by placing distributed generation through voltage stability index - Manohara, M.; Veera Reddy, V. C.; Vijaya Kumar, M. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Introduction. Distributed generation has played an important role in many aspects of sustainability, such as improving voltage profiles and reducing power losses, in the distribution network. Problem. Frequent variation of loads causes many complications while placing and sizing of distributed generation in the radial distribution network, via quality of supply, and stability of the system. Goal of the paper is to investigate and mitigate the power quality issues towards stabilizing the system during distributed generations placed in the system under various loading conditions. Methodology. The line voltage stability index analyses and enhances the performance of the radial distribution network by effective sizing and location of distributed generation towards the objective function. Practical value. A standard test system IEEE-69 bus radial distribution network is used to understand through MATLAB environment.

Вступ. Розподілена генерація відіграла важливу роль у багатьох аспектах стійкості, таких як покращення профілів напруги та зниження втрат електроенергії у розподільній мережі. Проблема. Часті коливання навантаження викликають безліч складнощів при розміщенні та визначенні розміру розподіленої генерації в радіальній розподільній мережі через якість постачання та стабільність системи. Мета статті полягає в тому, щоб дослідити та пом'якшити проблеми з якістю електроенергії для стабілізації системи під час розподіленої генерації, розміщеної у системі за різних умов навантаження. Методологія. Індекс стабільності лінійної напруги аналізує та підвищує продуктивність радіальної розподільної мережі за рахунок ефективного визначення розміру та розташування розподіленої генерації щодо цільової функції. Практична цінність. Для розуміння використовується стандартна тестова система радіальної розподільної мережі IEEE-69 за допомогою середовища MATLAB.
Keywords: voltage stability index; distribution system; voltage sag; power quality; distributed generation; індекс стабільності напруги; розподільна система; провали напруги; якість електроенергії; розподілена генерація