Управлінські механізми протидії контрафакту - Маслак, Марія Володимирівна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2022)
Проведені дослідження в сфері економіки контрафакту свідчать про те, що сучасна інноваційна економіка сформована на інтелектуальній складовій, яка є головним фактором успішного інноваційного розвитку. Захист прав інтелектуальної власності - це сфера найбільшої актуальності та значущості як для міжнародної спільноти, так і для нашої країни. Тому надзвичайно важливою проблемою розвитку ринку інтелектуальної власності в Україні є виробництво і дистрибуція контрафакту, що завдає багатомільйонних втрат національній економіці.
Keywords: інтелектуальна власність; інновації; контрафакт; тіньова економіка; порушення права