Розвиток азотної промисловості в Україні. Історичний аспект. (20 – 80 рр. XX ст.) - Мельник, Т. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено факти, що свідчать про високий рівень розвитку хімічної промисловості України. Дається порівняльна характеристика галузі виробництва азотної продукції у порівнянні з країнами зарубіжжя.

The facts about high level of chemical industry development of Ukraine are stated. The comparative characteristics of production ammonia products field in Ukraine and other countries is illustrated.
Keywords: хімічна промисловість; азотна продукція; господарський комплекс; сировина; історія