Дослідження можливості скорочення витрати замочної води у солодорощенні - Любавіна, Олена Олександрівна; Півень, Олена Миколаївна; Михайленко, В. Г.; Добровольська, О. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті приведені результати досліджень технологічної води, що витрачається та скидається у каналізацію в процесах миття та замочування ячменю. Розглянуто та застосовано ряд методів очистки використаної води. Найбільш ефективною є біологічна очистка замочної води.

In article results of researches of technological water which is spent and dumped in the water drain during washing and soakings of barley are resulted. Methods of clearing of the used water are considered and applied. The most effective is biological clearing of key water.
Keywords: виробництво солоду; вода промивна; вода технологічна; очищення води; очистка біологічна; manufacture of malt; water key; water washing; technological water; treating of water